Quin és l’últim fitxatge de Puigdemont per al seu Consell per la República?

Jordi Pesarrodona
Jordi Pesarrodona

Jordi Pesarrodona, conegut com el pallasso de l’1-O, ha estat nomenat membre del Consell per la República, l’entitat privada dirigida per Carles Puigdemont des de Brussel·les, on té la seu.

Puigdemont ha decidit incorporar al consell de govern d’aquesta entitat a Pesarrodona, així com a Enric Folch, en representació de Solidaritat Catalana per la Independència, i a Josep Serra, de MÉS, un partit que va ser fundat per Ernest Maragall i que l’exconseller va abandonar per entrar a ERC.

Pesarrodona hi figura com a representant d’Independentistes d’Esquerres. Aquesta formació va ser una escissió d’ERC liderada per l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. La seva aparició va ser el febrer d’enguany com Independentistes d’Esquerra, però a l’agost es va partir en dos. Andreu, acompanyat de Pesarrodona i Maria Àngels Cabasés, que va ser diputada d’ERC i va tenir alguns càrrecs amb el govern tripartit a la Generalitat, va crear Independentistes d’Esquerres, formació que dóna ple suport a Puigdemont.

Segons el reglament del Consell per la República, és Puigdemont qui nomena i cessa els seus components. Mentre feia pública la incorporació d’aquests tres membres, Puigdemont anunciava la destitució de Toni Morral i Lluis Guinó, de JxCat, i de Marta Sibina, de Som Alternativa, la formació que comparteix amb Albano Dante Fachín.

Pesarrodona, que va ser regidor d’ERC, es va presentar a les primàries de JxCat per anar a la llista del 14-F. Convençut unilateralista, malgrat tot no va obtenir uns resultats massa reeixits: 331 vots (el 14,39%) i la tretzena posició. El més probable és que sigui el novè home, el divuitè a la candidatura perquè JxCat farà llistes cremallera.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides