El Tribunal de la UE avala la retirada de l’escó a Oriol Junqueras

Ha conclòs que l'Eurocambra no té cap competència per controlar la decisió de les autoritats espanyola

Oriol Junqueras

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha rebutjat admetre el recurs del president d’ERC i exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, contra la decisió del Parlament Europeu de declarar vacant el seu escó.

El tribunal de primera instància a Luxemburg ha conclòs que l’Eurocambra no té cap competència per controlar la decisió de les autoritats espanyoles sobre l’anul·lació del mandat del líder d’ERC com a eurodiputat.

A més, el TGUE diu que la cambra europea tampoc es podia oposar a la decisió del Tribunal Suprem que va suspendre el mandat de Junqueras per la condemna en el cas de l’1-O, malgrat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) li va reconèixer la immunitat ara fa un any. Per tant, el TGUE considera que la decisió de l’Eurocambra no pot ser objecte d’un recurs d’anul·lació.

El TGUE recorda que la verificació del compliment de les sentències de Luxemburg correspon als tribunals dels estats membres i, en última instància, al mateix TJUE. La decisió d’aquest dimarts del TGUE encara es pot recórrer davant del TJUE en última instància.

(Visited 925 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari