ERC aprofita el ple de la corrupció per retreure a JxCat no trencar amb Marín a la Diputació

Els partits representats al Parlament de Catalunya el tiren la corrupció pel cap en el monogràfic sobre el tema

Marta Vilalta

La secretaria general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha recriminat a JxCat el seu “paper còmplice i silenciós” davant la investigació policial a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marin (PSC), per no haver trencat el pacte entre JxCat i socialistes a la Diputació de Barcelona.

En el debat monogràfic sobre corrupció impulsat per Ciutadans en el ple del Parlament, ha afirmat que aquest pacte, que va donar la presidència de la Diputació a Marín, “blanqueja la corrupció”, i ha tornat a demanar que el trenquin.

Vilalta també els ha demanat no utilitzar “cortines de fum” per refusar trencar el pacte i impulsar una moció de censura contra Marín a la Diputació, i ha defensat que el pacte és diferent que el que hi pot haver a municipis catalans en els quals ERC ha pactat amb el PSC.

Amb els partits immersos en precampanya electoral, el monogràfic sobre corrupció ha transcorregut sense aliances i uns i altres s’han llençat la corrupció pel cap, acusant-se mútuament de “mirar cap a un altre costat” quan la corrupció els afecta.

L’altre protagonista involuntari del debat ha estat el rei emèrit Joan Carles I. El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha respost les invectives del líder de CsCarlos Carrizosa, recordant-li que s’havia oblidat del monarca en la seva minuciosa exposició sobre casos de corrupció. Entre altres coses, Carrizosa ha afirmat que els diners destinats al procés, també “són corrupció”.

(Visited 182 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari