Mediapro i Lavínia fan caixa amb les connexions per satèl•lit i les unitats mòbils de la CCMA

Overon, del grup de Jaume Roures i Tatxo Benet, ha ingressat 2,6 milions, i New Media Audiovisual, de l’empresa d’Antoni Esteve, 1,3 milions per oferir aquests serveis a TV3 i Catalunya Ràdio, els darrers anys

Unidad móvil de TV3

Les productores audiovisuals Mediapro i Lavínia són les grans i pràcticament úniques beneficiàries dels contractes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per oferir a TV3 i Catalunya els serveis de connexió via satèl·lit i d’unitats mòbils. Servicios Audiovisuales Overon, del grup que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet, va ingressar 2.621.107,40 euros entre l’1 de març de 2016 i el 5 de juliol de 2019 pel lloguer dels seus enllaços via satèl·lit i les seves motxilles 4G. New Media Audiovisual, del grup Lavínia, que presideix Toni Esteve, es va adjudicar el 22 de novembre de 2018 el servei d’explotació de les unitats mòbils que utilitzen la ràdio i la televisió públiques de la Generalitat per 1,2 milions d’euros. La durada de contracte és de 3 anys i 1 mes. Per tant, Lavínia subministrarà aquest servei fins el desembre de l’any que ve.

Lavínia i Mediapro també es reparteixen el pastís dels serveis tècnics de les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a l’estranger. Sovint es turnen les dues empreses en la gestió d’aquestes delegacions. Precisament, el passat 27 de novembre, Serveis Audiovisuales Overon es va fer amb el contracte pel “servei integral de producció de la corresponsalia de Pequín”. Aquest servei, que fins ara havia assumit New Media Audiovisual, costarà a la CCMA 840.000 euros i el compromís d’Overon és d’oferir-lo durant els propers 4 anys. El 29 d’octubre, Overon també va derrotar New Media Audiovisual en la pugna per fer-se amb els serveis tècnics de la nova delegació que la CCMA obrirà a Turquia. Cobrarà 728.000 euros durant els propers 4 anys. Mediapro també ha substituït Lavínia en la gestió de la delegació de Londres i s’encarrega de la de Moscou. Lavínia gestiona les de Brussel·les, París, Berlín i Washington. El 3 d’octubre de 2019 va subscriure, a través de l’empresa del seu grup Alice Production, el contracte per gestionar durant 4 anys el servei integral de producció de la delegació de Washington per una mica més d’un milió d’euros.

El contracte més elevat que ha firmat Servicios Audiovisuales Overon amb la CCMA pel lloguer dels enllaços via satèl·lit és el que fan servir les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona, des del 2017. Va costar 841.600 euros i durava dos anys. Al portal de transparència de la CCMA i al Registre de Contractació Pública de la Generalitat no hi consta que s’hagi renovat aquest servei, caducat fa un any i mig però és evident que aquestes tres delegacions continuen fent servir enllaços via satèl·lit. El més recent dels contractes firmats per Overon i la CCMA es refereix al servei de motxilles 4G “permanents i ocasionals” durant dos anys i un mes. Es va firmar el 5 de juliol de l’any passat i comporta una despesa pública de 376.950 euros.

A més dels 1,2 milions d’euros que la CCMA ha pagat a New Media Audiovisual pel servei d’explotació de les seves unitats mòbils per TV3 i Catalunya Ràdio, aquesta empresa també ha cedit aquestes unitats mòbils per la transmissió d’un partit de futbol sala i per la Festa dels Súpers del 2018 per 35.000 euros i 19.000 euros respectivament. El 3 de juny d’aquest any va ingressar, a més, 46.379,5 euros per una pròrroga dels seus serveis a la corresponsalia de Pequín, abans que passés a mans de Servicios Audiovisuales Overon.

En aquest repartiment de contractes només hi ha pogut treure una mica el nas una empresa: Produccions Highvideo SL. Aquesta productora audiovisual amb seu a Sant Cugat ha aconseguit tres contractes amb la CCMA: Un l’octubre de 2017 pel lloguer d’unitats mòbils per una transmissió esportiva (70.000 euros), un altre l’octubre de 2018 per transmetre un partit de futbol sala (29.700 euros) i un tercer, el gener de l’any passat, per la transmissió de partits d’hoquei patins (39.650 euros). Massa ombra als negocis de Mediapro i Lavínia amb la CCMA no els fa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides