Els centres comercials reobren dilluns i el confinament serà comarcal des de divendres

El Procicat ha aprovat aquests canvis, que inclouen l'ampliació dels aforaments en activitats culturals i religioses

El Procicat ha aprovat aquest dissabte la mobilitat dins de la mateixa comarca durant el cap de setmana. Segons un comunicat de Salut, aquesta actualització de les mesures especials per a la contenció de la pandèmia a Catalunya entrarà en vigor a partir de dilluns i inclou també la reobertura dels centres comercials amb un aforament del 30%.

D’acord amb les noves mesures, entre les 6 hores de divendres i les 6 hores de dilluns, qualsevol persona podrà moure’s dins de la seva comarca, i no es limitarà la seva mobilitat al municipi, com fins ara. La mesura manté però la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats.

Pel que fa a les activitats culturals i religioses, el Govern manté la previsió de reobertura de teatres, cinemes i auditoris – amb programació artística estable, siguin recintes tancats o a l’aire lliure- sempre que limitin el seu aforament al 50% i amb un nombre màxim de 500 persones per sessió o actuació.

La novetat en aquest camp és l’ampliació en el màxim de persones que poden acudir a aquestes activitats si el local en qüestió compleix amb les condicions de ventilació reforçada i garanteix les mesures de control d’aglomeracions. En aquest cas, els titulars de les activitats podran acollir fins a un màxim de 1.000 persones per sessió després de presentar una declaració responsable al departament de Cultura i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui l’espai de l’activitat.

Els actes religiosos i cerimònies civils també podran albergar un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides