TV3 encarrega dos nous documentals a la productora audiovisual d’Oriol Soler per 84.000 euros

La CCMA paga a Sàpiens 64.000 euros per una producció sobre Perich i 20.000 per una altra sobre Franco mentre abona amb 800 euros l’emissió de ‘Federal’ al Canal 33

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat dos nous documentals a la productora Sàpiens, de la que n’és director general Oriol Soler, un dels cervells de l’estat major que va impulsar el procés independentista i que està sent investigat per la seva presumpta implicació en el finançament irregular d’aquest procés i de les despeses ocasionades a l’estranger pels dirigents que hi han fugit, entre ells l’ex-president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Els dos documentals sumen una despesa per la CCMA de 84.046,80 euros. Aquest 2020, l’empresa d’Oriol Soler ha cobrat 591.294,90 euros per les seves produccions i col·laboracions amb TV3.

El 28 d’octubre, la CCMA va firmar amb Sàpiens un contracte per valor de 20.000 euros que comprometia a aquesta empresa a participar en la coproducció amb TV3 de l’obra audiovisual El secret atòmic de Franco. Aquest contracte no fixa un termini concret per realitzar aquest documental. Una setmana més tard, el 4 de novembre, la CCMA signava un altre contracte amb Sàpiens. En aquest cas li pagava 64.046,80 euros per l’encàrrec del documental de “producció associada” El Perich, el gat i el mirall. Aquest encàrrec tampoc té fixada la data d’entrega. Aquestes dades acaben d’aparèixer a l’Espai de Transparència de la CCMA, on també s’hi anota la quantitat que ha pagat la Corporació a Federalistes d’Esquerres per l’emissió del documental Federal, realitzat per Minimal Films, al Canal 33: 800 euros. Hi apareix amb data del 21 d’octubre com a “intercanvi de publicitat i/o de prestacions. Documental Federal d’intercanvi de drets d’emissió per imatges d’arxiu”.

Els prop de 600.000 euros que Sàpiens ha rebut de la CCMA durant el 2020 es reparteixen entre els 84.046,80 euros dels dos documentals sobre Franco i Perich, els 100.000 pel documental Altasu, i els 400.488,10 euros per l’encàrrec de realització d’un concurs per triar el monument més ben valorat pels espectadors de TV3. Aquest concurs, que es dirà Batalla monumental i constarà de 8 capítols de 45 minuts, ja s’ha començat a enregistrar i en la seva presentació hi participen Roger de Gràcia, que dirigeix el programa Estat de Gràcia, a Catalunya Ràdio, Candela Figueras i Ivan Medina. Ivan Medina és el periodista de TV3 que es va fer famós perquè es va enfilar dalt d’un cotxe de la Guàrdia Civil per transmetre en directe la mobilització convocada per Òminum Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana davant el Departament d’Economia i Hisenda mentre era enregistrat per membres d’aquest cos, el 20 de setembre de 2017. Candela Figueras és redactora i veu del programa Alguna Pregunta Més, de TV3 i Catalunya Ràdio.

A més, l’editor de Sàpiens, Jordi Creus, ha cobrat aquest any 4.860 euros per les seves intervencions com expert en història a El matí de Catalunya Ràdio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides