Jaume Roures, portada a ‘L’Équipe’ pel nyap francès de Mediapro

El canal Telefoot tancarà per l'impagament de les retransmissions de la Ligue 1

Roures, a la portada de 'L'Équipe'
Roures, a la portada de 'L'Équipe'

El factòtum de Mediapro, l’empresari Jaume Roures, apareix aquest divendres a la portada del diari esportiu francès L’Équipe, una publicació que situa Telefoot, el canal amb què Mediapro ofereix la lliga francesa de futbol, a punt de tancar pels impagaments dels drets d’emissió.

Mediapro ha acumulat més de 324 milions d’euros en deutes, corresponents als terminis que havia d’abonar pels drets de retransmissió el 5 d’octubre -172,3 milions- i el 5 de desembre -152,5 milions-, que han abocat el conglomerat mediàtic de Roures a un trencament amb la Ligue 1.

Segons publica L’Équipe aquest divendres, els empleats de Telefoot ja han estat informats que el canal desapareixerà, després que Mediapro hagi assolit un acord amb la Ligue de Football Professionnel (LFP) d’acord amb el qual li retorna els drets d’emissió però no li paga l’import degut.

El futbol francès, paral·lelament, havia cercat un acord amb Canal+ per superar la crisi i el ministre francès d’Educació i Esport, Jean-Michel Blanquer, havia assegurat que no deixaria que els clubs francesos fessin fallida a conseqüència dels impagaments de Mediapro, a qui ha retret “riscs imprudents”.

El grup audiovisual, que va demanar un rescat a l’Estat francès i va emprendre la via de la mediació als tribunals, també ha rebut com a resposta de Blanquer que assumir riscos i demanar després ajuda a l’Estat “seria massa fàcil”.

Per bé que no ha rebutjat la possibilitat d’una intervenció, el ministre francès d’Esports també ha considerat que hi ha marge per actuar entre la cobertura de les despeses no assumides per Mediapro i la fallida dels clubs.

(Visited 356 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari