Habitatges sans i sostenibles per viure en la nova realitat post-covid

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) endega la construcció de 1.327 pisos

Nou edifici d’habitatges de l’IMPSOL, actualment en construcció, al solar que ocupava l’antic cinema PISA de Cornellà de Llobregat. L’equip redactor i la direcció d’obra del projecte és Peris-Toral, arquitectes.

Entre moltes altres conseqüències, la pandèmia de la covid-19 ha posat en qüestió el model d’habitatge que predomina en les grans metròpolis. L’amuntegament de la gent en habitacles mal ventilats i mal distribuïts ha contribuït a l’expansió del virus i aquesta és una constatació que interpel·la les administracions públiques de cara al futur.

Des de fa anys, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és conscient de la necessitat d’impulsar un nou concepte d’habitatges en el seu àmbit de competències. L’IMPSOL és l’organisme de l’AMB que s’encarrega de la promoció de la construcció de pisos de venda i de lloguer a l’abast de la ciutadania metropolitana.

Anticipant-se als estralls que provoca la covid-19, l’estratègia de l’IMPSOL pels nous habitatges de promoció pública es basa en una filosofia avantguardista i en harmonia amb els canvis de mentalitat que ens porta el segle XXI. Aquests nous edificis tenen en comú conceptes com la ventilació natural, l’estalvi energètic, l’ús de materials sostenibles, la instal·lació de plaques fotovoltaiques als terrats, la creació d’àmplies zones comunitàries, aparcaments per a bicicletes…

L’estratègia innovadora també és present en la distribució interior dels habitatges: sense passadissos, amb una organització de l’espai que combat la discriminació de gènere i amb un disseny, per exemple de la cuina, que promou la igualtat en les tasques domèstiques.

En el marc del Pla d’habitatge assequible, aprovat per l’AMB l’any 2017, l’IMPSOL té en marxa un programa de construcció de 1.327 pisos en diversos municipis metropolitans (Cornellà, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Gavà, Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Sant Just Desvern, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels…). D’aquests, 583 seran de venda i 744 de lloguer.

Fins ara, ja s’han acabat i estan en fase de comercialització dues promocions, realitzades a Sant Boi i Sant Feliu de Llobregat. A més, hi ha 20 projectes en marxa, molts dels quals estan, actualment, en construcció i altres en tràmit d’execució.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari