La Fiscalia demana gairebé sis anys de presó per a Ballesteros pel cas Inipro

L'exalcalde de Tarragona va avalar el pagament de factures per 270.000 euros a una empresa afí al partit

Josep Fèlix Ballesteros
Josep Fèlix Ballesteros

La Fiscalia demana cinc anys i vuit mesos de presó per a l’exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, per la seva presumpta relació en el cas Inipro, una trama per finançar el PSC a través del pagament de factures irregulars. Ballesteros, que sempre ha defensat la seva innocència, segueix de regidor al consistori, però està donat de baixa temporalment del partit. En la mateixa situació es troba qui va ser la seva mà dreta a l’Ajuntament, Begoña Floría, també acusada.

L’escrit d’acusació de la Fiscalia, avançat pel Diari de Tarragona, és l’últim pas abans de seure a la banqueta dels acusats a qui va ser alcalde de Tarragona durant 12 anys. En les últimes eleccions, Ballesteros va perdre davant Pau Ricomà, d’Esquerra Republicana. L’equip de govern dels republicans, en coalició amb els comuns, també ha formalitzat l’acusació contra Ballesteros pel cas Inipro, així com la CUP, que eleva fins als 13 anys la petició de pena per a l’exalcalde.

El cas Inipro porta anys en un jutjat d’instrucció de Tarragona. El gener de 2016, Josep Fèlix Ballesteros va declarar davant del jutge i va explicar que va ordenar pagar més de 270.000 euros en factures irregulars emeses per una empresa afí al PSC. Ho va fer, va declarar, perquè temia que el consistori incorregués en un delicte d’enriquiment injust. “Validar una factura quan un servei s’ha prestat és una obligació”, ha al·legat Ballesteros, que va insistir en la seva innocència.

(Visited 1.625 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari