Mediapro es queda amb els serveis de la delegació de la CCMA a la Xina per 840.000 euros

‘Servicios Audiovisuales Overon’, del grup dirigit per Jaume Roures i Tatxo Benet, es queda una concessió que fins ara havia assumit ‘New Media Audiovisual’, del grup Lavínia

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha encarregat a Servicios Audiovisuales Overon, del grup Mediapro, “el servei integral de producció per a la corresponsalia de Pequín, Xina”, durant quatre anys, per un import de 839.999,52 euros. Aquesta quantitat puja fins el milió d’euros si s’hi incorpora l’IVA. Aquest contracte es va adjudicar el passat divendres dia 27 i hi aspiraven cinc empreses: China Television Service (Xina), New Media Audiovisual (Barcelona), Quality Media Producciones (Madrid), Servicios Audiovisuales Overon (Barcelona) i la UTE formada per Feature Story News i Bye Jane (Països Baixos).

La Mesa de Contractació de la CCMA va considerar que les propostes de les empreses xinesa, madrilenya i dels Països Baixos no complien els requeriments mínims establerts en el plec de condicions del concurs i les van descartar i la decisió final es va prendre entre les dues empreses barcelonines. New Media Audiovisual, del grup Lavínia, es va fer càrrec dels serveis de producció de TV3 i Catalunya Ràdio a la Xina des de l’any 2017. El 21 de setembre d’aquell any, la CCMA li va concedir aquest servei per 706.551 euros. El 3 de juny passat li va prorrogar tres mesos per 46.379,25 euros. En el nou concurs, però, ha perdut la feina en favor de Mediapro.

Les raons adduïdes per la CCMA per preferir l’oferta de Servicios Audiovisuales Overon a la de New Media Audiovisual són que l’oferta d’espai de Mediapro és 20 metres quadrats mes gran que la de Lavínia i que el primer ja està insonoritzat i el segon cal insonoritzar-lo, i, pel que fa al coneixement professional, la CCMA valora que la proposta de Mediapro disposa de “candidatures capacitades, la qualitat dels plànols és òptima i la cadència de muntatge és l’adequada” mentre que a la de Lavínia “les proves de càmera són correctes excepte l’entrevista que no té una composició adequada, tenim un mirall que despista i l’entrevistada no té llum de contra. El seguiment d’exterior a interior tampoc és correcte ja que es nota els canvis de iris de forma exagerada”. Finalment, Servicios Audiovisuales Overon va obtenir 98,38 punts davant dels 93,50 de New Media Audiovisual.

Sorprèn una valoració tan crítica amb l’oferta professional de l’empresa que s’ha encarregat els darrers tres anys de fer funcionar la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a la Xina. És la segona ocasió en què Lavínia perd el contracte pels serveis d’una delegació important de la CCMA en els darrers mesos. S’encarregava de la de Londres des del 2016 però des de novembre de l’any passat també se n’ha fet càrrec l’empresa que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet.

(Visited 349 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari