Ajornada fins al gener la declaració de Puigdemont a l’Eurocambra

La Comissió de Justícia, entre retards en l'activitat causats per la pandèmia i queixes, deixa el procediment del suplicatori per a després de Nadal

Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont
Toni Comín, Clara Ponsatí i Carles Puigdemont

El procediment al Parlament Europeu sobre el suplicatori dels eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí s’endarrereix, ja que la declaració dels tres exmembres del govern català reclamats per la justícia espanyola, prevista inicialment el 7 de desembre, ha estat ajornada per la Comissió de Justícia fins després de les dates de Nadal.

Segons informa la Cadena SER, diverses protestes han condicionat la decisió de l’ajornament, entre les quals les del grup de l’Esquerra Unida europea, que ha retret al president de la Comissió de Justícia, Adrián Vázquez (Ciutadans), que ha difós informacions als mitjans que haurien de conèixer els coordinadors dels grups, una reacció que Vázquez ha considerat una manca de respecte personal i institucional.

A més, el president de la Comissió de Justícia també ha rebut crítiques perquè no s’ha resolt el suplicatori sobre un eurodiputat del partit ultra grec Alba Daurada, Ioannis Lagos, condemnat a deu anys de presó com a membre d’una organització criminal, el cas del qual s’havia previst estudiar després que el de Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Els suplicatoris, plantejats per retirar la immunitat a aquests eurodiputats, han patit el contratemps de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, que ha alterat el funcionament normal de l’Eurocambra. Tot i que el procediment exigia la presència dels eurodiputats i un debat a porta tancada caracteritzat pel secretisme, Adrián Vázquez va impulsar-ne la celebració telemàtica amb el pronunciament favorable dels serveis jurídics de la cambra.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari