Argimon preveu que la vacunació contra la covid-19 comenci a finals de gener

El secretari de Salut Pública de la Generalitat creu que un 70% de la població catalana podria estar vacunada l’any 2021

Josep Maria Argimon

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat que a finals de gener es podria començar a vacunar contra la covid-19 i creu es podria arribar a un 70% de la població catalana durant el 2021. En una entrevista a RAC1, Argimon ha remarcat, després que Pedro Sánchez informés aquest diumenge dels elements més importants del pla de vacunació, que l’estiu del proper any “potser no haurem arribat al arribat al 60% o al 70% però hi haurà força gent vacunada i, sobretot, serà la de més risc”.

El responsable de Salut Pública de la Generalitat ha explicat que la primera vacuna que “sembla que arribarà” és la de Pfizer i ha destacat que a “Catalunya ens en tocarien unes 350.000 dosis”. “Això serviria per vacunar 175.000 persones, perquè són dues dosis”, ha afegit.  En aquest sentit, Argimon ha assenyalat que fins a mitjans de març aquestes persones no serien immunes perquè ha de transcórrer un temps de 28 dies entre la primera i la segona punxada i perquè la vacuna fa efecte al cap de 10 o 15 dies.

Argimon espera que al febrer arribi una segona remesa de vacunes, fet que provocaria que “a mitjans d’abril tindríem 140.000 persones més immunes i ja serien més de 300.000 en total”.

Així mateix, ha remarcat que en la primera fase de vacunació és prioritzaran els col·lectius més vulnerables, com els que viuen en residències i els seus cuidadors; després els professionals sanitaris que estan en primera línia i posteriorment els que no hi estan.

 

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari