ERC també té el seu “sector negocis”, en plena puixança

Cinta Pascual amplia el seu negoci de residències geriàtriques, gràcies a la covid-19 i a la seva bona entrada a la Generalitat

La pandèmia de la covid-19 té un impacte especialment esfereïdor en les residències per a la gent gran. En el cas de Catalunya, s’han detectat més de 20.000 casos positius –un terç de les persones que estan allotjades en aquests centres– i s’hi han comptabilitzat més de 4.200 víctimes mortals.

Aquesta catàstrofe sanitària i humanitària ha tingut com a conseqüència una reorganització empresarial del sector, propiciada i impulsada pels departaments de Salut i de Treball i Afers Socials, ambdós en mans d’ERC. En els últims mesos, 15 residències afectades per la covid-19 han estat sostretes per la Generalitat als seus gestors i reassignades a altres empreses que l’Administració considera que ho poden fer millor.

Segons denuncien fonts del sector a EL TRIANGLE, la gran beneficiada per aquests canvis en la gestió de les residències és una empresa que té la seva seu a Sant Carles de la Ràpita, L’Onada Serveis, que s’ha quedat el centre de Ca n’Amell, a Premià de Mar. La seva directora general, Cinta Pascual és, a la vegada, la presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i del Círculo Empresarial de Atención a las Personas (CEAPs), que actuen, respectivament, com les patronals catalana i espanyola dels geriàtrics.

Les fonts consultades per EL TRIANGLE atribueixen la ràpida expansió que ha experimentat el grup L’Onada Serveis en els últims anys a la sintonia política dels seus directius amb ERC. D’aquesta manera, Cinta Pascual s’ha convertit en una interlocutora privilegiada de la Generalitat i, a la vegada, en l’exponent més puixant del sector negocis que s’està creant a l’ombra del partit republicà i que va quedar en evidència arran de la detenció de Xavier Vendrell.

L’Onada Serveis va ser fundada l’any 1995, a partir d’una residència per a la gent gran de Sant Carles de la Ràpita. En l’actualitat, té assignada la gestió de 34 equipaments, entre residències i centres de dia, repartits per tot Catalunya. En total, té uns 2.500 clients i uns 1.500 treballadors.

Les veus crítiques del sector denuncien que no és ètic que la presidenta de l’ACRA i el CEAPs utilitzi les seves bones connexions amb l’actual poder polític català per eixamplar els negocis de la seva empresa aprofitant la covid-19. 


El “poli dolent”

Aquells que han tingut l’ocasió de participar en negociacions amb el grup L’Onada Serveis destaquen el paper diferenciat que juguen els seus màxims directius. D’un cantó, Cinta Pascual, la directora general i cara visible de l’empresa: dinàmica, empàtica i convincent. Però el seu caràcter afable contrasta amb el del coordinador general del grup, Arnald Pannocchia, que és l’encarregat de tancar o de trencar els acords: dur i intransigent en el tracte. Aquesta parella, segons expliquen els seus interlocutors, reprodueixen el clàssic esquema del “poli bo” i del “poli dolent” per aconseguir els seus objectius.

Al capdamunt de l’organigrama de L’Onada Serveis, i com a cervell del seu èxit fulgurant, hi ha el CEO Joan Antó, que exerceix tasques de coach i és professor de diferents màsters de la Universitat de Barcelona. Molt implicat en la defensa del medi ambient i la dinamització de la zona del Delta de l’Ebre, Joan Antó també figura com a president de Perfect Group, un conglomerat que, a més de L’Onada Serveis, incorpora la cadena de cafeteries Tradicionarius, la immobiliària Piso Perfecto, els centres de formació FISS, la xarxa de franquícies Hipotecamania o la televisió local de les Terres de l’Ebre.


Fitxada per David Madí en el negoci de l’aigua

El nom de Cinta Pascual figura en el sanedrí muntat per David Madí per promoure l’expansió a Catalunya dels negocis de l’empresa Aigües de València SA, que presideix Eugenio Calabuig. Els enregistraments, per ordre judicial, de l’operació Vohlov van interceptar una conversa entre David Madí i Jesús Civera, la mà dreta d’Eugenio Calabuig. En aquesta conversa, David Madí es vantava de la gran potència del consell assessor que havia format per impulsar el creixement de l’empresa valenciana en el mercat català de l’aigua, amb l’obtenció de noves concessions.

Aquest consell assessor està presidit per l’exconseller i exdirigent d’ERC Joan Puigcercós, que cobra 3.000 euros al mes. També en formen part Cinta Pascual (presidenta de les patronals ACRA i CEAPs), l’economista Oriol Amat (exdiputat de JxSí), Ernest Pérez Mas (promotor de l’empresa de telefonia Parlem) i Joaquim Coello (patró de la Fundació Carulla i expresident del Port de Barcelona i d’Applus+).

Cinta Pascual va ser fitxada, juntament amb Joan Puigcercós, per afavorir els interessos d’Aigües de València en les seves relacions amb els ajuntaments i les institucions governades per ERC. En la conversa enregistrada, Jesús Civera feia avinent a David Madí que el nom de Joan Puigcercós provocava moltes reticències en alguns directius d’Aigües de València per la seva filiació independentista.

(Visited 4.348 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari