Mediapro reconeix que va pagar suborns a alts directius de la FIFA

Ho va fer per obtenir els drets televisius dels Mundials de futbol del 2014, el 2018 i el 2022
Jaume Roures

Mediapro ha confessat que va pagar suborns a alts directius de la FIFA per obtenir els drets televisius dels Mundials de futbol del 2014, el 2018 i el 2022. Ho va fer a través del hòlding empresarial en què es troba integrat, Imagina Media Audiovisual, que ha emès un comunicat en el qual ha reconegut la seva responsabilitat, "com a persona jurídica", per uns fets que Jaume Roures ha desmentit moltes vegades els darrers anys.

La conducta delictiva de la qual es reconeix culpable Mediapro és "el pagament de suborns per a la compra dels drets audiovisuals de la fase de classificació en les regions de l'Amèrica Central i el Carib (CONCACAF) per a les Copes del Món de futbol del 2014, 2018 i el 2022", indiquen.

En aquesta trama hi van estar involucrats tres treballadors. Tots ells van ser "acomiadats" i "apartats de la gestió del Grup Imagina i qualsevol de les seves filials des del desembre del 2015".

El juliol del 2018, Mediapro va ser condemnat per la justícia americana a pagar una multa de 25 milions de dòlars per aquest cas, conegut amb el nom de Fifagate. Amb aquest pacte, el grup audiovisual va aconseguir que se'l deixés d'investigar a canvi de reconèixer públicament la conducta delictiva, cosa que no havia fet fins ara.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.