Indignació al carrer per la gestió de la Generalitat a la crisi de la covid-19

Sectors afectats es mobilitzen per denunciar la situació
Les escoles de música i dansa es manifesten a Barcelona

Sectors ben diferents de l'economia, afectats per les restriccions decretades pel Govern, s'han mobilitzat aquest dimecres en contra de les mesures anti-Covid adoptades per la Generalitat. La restauració, a Gràcia, i les escoles de música i les agències de viatges a la plaça de Sant Jaume, s'han manifestat a Barcelona, i diversos sectors empresarials han fet una marxa lenta a Lleida.

Els restauradors se senten escanyats després de tantes setmanes de restriccions. Per això, propietaris i treballadors de bars i restaurants del barri de Gràcia de Barcelona s'han manifestat encadenats i penjats. Amb sogues al coll i pancartes han denunciat el que consideren "improvisació i mesures il·lògiques".

No saben si podran aixecar l'ERTO dels treballadors o si els sortiran els números amb la restricció al 30% de l'aforament. La majoria són locals petits, molts en carrers estrets on és impossible posar una terrassa.

D'altra banda, les escoles privades de música i dansa també s'han manifestat davant la incertesa del sector. Instruments silenciosos en la protesta a la plaça de Sant Jaume d'un sector que es considera silenciat i ignorat.

A Catalunya hi ha uns 15.000 alumnes i un miler de professors, la gran majoria també músics professionals que ara es veuen abocats a una situació angoixant. Recorden que aquestes escoles són ensenyament autoritzat i que la seva activitat no és una extraescolar. Per això reclamen que els permetin reobrir amb les mateixes condicions que altres centres educatius.

Molt més sorollosa ha estat la protesta dels agents de viatges, un sector que la pandèmia també ha castigat amb duresa. Amb un món pràcticament paralitzat, en què la mobilitat ha estat una de les primeres víctimes, les agències porten vuit mesos sense ingressos. De les 3.500 agències que hi ha a Catalunya, moltes ja han tancat, i moltes més estan en risc de fer-ho.

D'altra banda, més de 150 vehicles han fet una marxa lenta pels carrers de Lleida al darrere de la manifestació organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida, en què han participat 22 associacions i entitats empresarials de Lleida. Sota el lema "SOS. Economia de Lleida!" han exigit compensacions pel tancament de negoci. La marxa ha acabat davant la delegació del govern de la capital del Segrià. Als bars i restaurants s'hi han sumat els sectors agroalimentari, del taxi, la cultura, el comerç o l'esport. També l'hostaleria i l'oci nocturn s'han manifestat a Tàrrega.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides