El CIS situa JxCat com a cinquena força

El darrer baròmetre sobre la intenció de vot atorga la victòria a ERC si les eleccions se celebressin ara
Laura Borràs, una de les aspirants de Junts, en un acte de campanya d
Laura Borràs, una de les aspirants de Junts, en un acte de campanya del 2019

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) guanyaria les eleccions al Parlament si se celebressin ara, segons la intenció de vot reflectida en el darrer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del govern d'Espanya, que situa Junts per Catalunya (JxCat), el soci de govern d'ERC, com a cinquena força.

La formació que lidera Oriol Junqueras obtindria un 20,5% dels suports ja decidits pels catalans. El PSC, amb un 15,2% dels vots i En Comú Podem, amb un 8,7%, serien segona i tercera força, respectivament. Ciutadans, que va guanyar les eleccions del 2017, hi apareix com a quarta força, però puja en intenció de vot, amb un 8,2% dels sufragis decidits, una dècima per sobre del 8,1% que el sondeig atorga a JxCat.

La CUP rep un 3,8% i el PP, un 2,1%, mentre que Vox, que creix en intenció de vot, suma un 1,3% i el PDECat, separat de JxCat, un 0,3% en un sondeig on un 13% dels enquestats assegura que no té decidit el vot i un 9,5% s'inclina per no votar.

El baròmetre del CIS, elaborat a partir d'un treball de camp realitzat entre els dies 2 i 13 de novembre, es limita a mostrar la intenció directa de vot, a més de la suma entre aquesta dada i el de la simpatia, però no calcula estimacions de vot.

Pel que fa a les simpaties, els partits apareixen en el mateix ordre que en la intenció directa de vot, per bé que Junqueras, amb un 19,1%, supera l'altre destacat líder polític independentista que no es pot presentar a la contesa, Carles Puigdemont, que suma un 15,2%.

A escala espanyola, el PSOE es manté com a primer partit amb un 30,4% dels suports, 11,8 punts més que el PP. Vox, amb set dècimes més que en el sondeig de l'octubre del CIS, rebria un 13,2% i seguiria com a tercera força per sobre d'Unidas Podemos (11,4%). Ciutadans repunta del 8,8% al 9,5% en intenció de vot.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.