Salut es defensa dient que l’estratègia de Madrid ha provocat més morts

Diu que la desescalada es farà a diferents velocitats, segons el territori, i que les terrasses obriran primer
Marc Ramentol a RAC1

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat aquest dissabte la gestió de la pandèmia feta pel Govern davant d'aquells que fan comparatives amb la Comunitat de Madrid, on no s'han tancat ni bars ni restaurants. En declaracions a RAC1, Ramentol ha posat en dubte "que les coses vagin bé a Madrid". De fet, ha vingut a dir que la gestió d'Isabel Díaz Ayuso a Madrid ha resultat ser més mortífera que la d'Alba Vergés a Catalunya.

Ramentol ha dit que Catalunya, durant la segona onada, ha tingut "puntualment un pic d'excés de mortalitat, a la segona quinzena d'octubre". En canvi, "Madrid no, Madrid té un augment significatiu respecte a les sèries històriques, més sostingut". Esgrimint aquest detall, Ramentol ha qüestionat: "Ha fet bé les coses Madrid?". El secretari general ha manifestat que el Govern ha complert l'objectiu de "salvar més vides" i que no es pot sentir "insatisfet" per la gestió feta.

Sobre el pla de desescalada que la Generalitat ha anunciat que començarà a partir del 23 de novembre, Ramentol avisa que, probablement, no sigui uniforme a tot Catalunya, sinó que depengui de la situació de cada territori.

També ha detallat una mica més en què consistirà la reobertura de bars i restaurants. Apunta que, en un primer lloc, obririen les terrasses.

Ramentol també ha parlat sobre els testos d'antígens, que detecten el virus en uns 15 minuts. Assegura que n'augmentaran el seu ús, i no descarta que es puguin fer a les farmàcies.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari