Salut prorroga un any el contracte del 061 amb Ferrovial

La companyia, que finalment no va ser apartada del rastreig de casos de Covid-19 pel govern, percebrà 10,5 milions per seguir gestionant una part del telèfon de consulta
Alba Vergés

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit allargar el contracte de gestió d'una part del telèfon de consulta 061 amb Ferrovial, que havia reportat 20 milions d'euros els dos darrers anys a aquesta companyia. L'ampliació, per almenys un any més, s'efectuarà a canvi de 10,5 milions, ha avançat la Cadena SER.

Assenyalada per la sentència del cas Palau com una de les empreses que va finançar irregularment Convergència, la Generalitat va optar finalment per mantenir-la en el sistema de rastreig de casos de Covid-19, malgrat l'oposició dels metges, que consideraven que aquesta tasca l'havia de realitzar el sistema públic i no una empresa privada.

La notícia, d'altra banda, ha reflectit la discòrdia entre els dos partits del govern català. La diputada de JxCat al Congrés Míriam Nogueras ha assenyalat la conselleria de Salut, que encapçala Alba Vergés (ERC): "Calen explicacions urgents del departament".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides