Qui passa comptes amb Quim Torra?

Borja Vilallonga

Borja Vilallonga, l'exdirector de la revista El Temps i fill de l'exconsellera de Cultura Mariàngela Vilallonga, ha tornat a assenyalar l'expresident de la Generalitat Quim Torra. Ara, en un article titulat "El cop d'estat", publicat al Diari de Girona.

"El passat dia 10 de març, la meva mare va suggerir al president de la Generalitat, Quim Torra, que calia tancar les escoles i instituts de Catalunya a fi d'aturar el coronavirus. La resposta va ser la de preguntar-li si s'havia tornat boja, ja que aquella mesura dràstica «causaria alarmisme i no resoldria res»", comença una peça que assenyala que, de la mà de la lluita contra la pandèmia, ha emergit un autoritarisme soft, i que la Generalitat de Catalunya la governen gestors de "la colònia catalana" que fan "la feina bruta" a Pedro Sánchez, a qui també critica.

Vilallonga hi afegeix: "Tres dies més tard la Generalitat tancava les escoles. El que va venir després va ser un seguit de desinformacions letals i la negativa governamental d'acceptar la realitat. No solament es va minimitzar l'impacte del virus, sinó que es va envilir l'ús de les mascaretes durant setmanes i la majoria de polítiques van ser erràtiques, porugues i absurdes".

El fill de l'exconsellera de Cultura, que va difondre a les xarxes fotos d'una celebració familiar just després que la seva mare deixés el govern -i aparentment motivada per aquest fet-, era l'interlocutor d'una conversa de Whatsapp amb el mateix Torra revelada el 2018, en la qual s'oferia a promocionar-lo com a president de la Generalitat, possibilitat que Torra llavors no veia clara perquè creia que ni el PDECat ni ERC l'acceptarien. Vilallonga, que va ocupar un lloc a la llista electoral de Jordi Graupera a l'alcaldia de Barcelona, ha retret a Torra que ha actuat com una "titella", practicant com a president l'autonomisme que en aquella conversa de Whatsapp lamentava i atribuïa, almenys, a les cúpules del PDECat i ERC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides