Presidència paga 95.500 euros al grup d’Oriol Soler per una Història de la Publicitat a Catalunya

Educació, Justícia i Ferrocarrils de la Generalitat han donat 45.655 euros a 'Sàpiens', control·lada per l'empresari detingut pel finançament del tsunami democràtic i les despeses de Puigdemont
Portada del ejemplar de junio de la revista 'Sàpiens'
Portada del ejemplar de junio de la revista 'Sàpiens'

Presidència de la Generalitat ha subvencionat amb 95.500 euros la revista Sàpiens perquè publiqui una Història de la Publicitat de Catalunya. Sàpiens és una revista mensual de divulgació històrica, creada el 2002, que forma part del grup SOM, del qual n’és director general Oriol Soler, considerat un dels cervells del procés independentista i que ha estat detingut avui en el marc de l'operació contra els finançadors del tsunami democràtic i les despeses de l'estada de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, des de que va fugir de Catalunya.

Els mesos de novembre i desembre de l’any passat, el Departament de Presidència va pagar la meitat d’aquesta quantitat -47.750 euros- i el passat 7 d’octubre va fer efectius 38.200 euros més. Quedarien pendents de pagament 9.550 euros. Si més no, aquest pagament encara no consta al Registre d’Ajuts i Subvencions de Catalunya (RAISC). La justificació d’aquesta despesa es fa com a “subvenció exclosa de concurrència pública atorgada a Sàpiens SCCL per l’Edició d’una obra completa de referència sobre la història de la publicitat catalana que es publicarà amb el nom d’Història de la Publicitat de Catalunya”.

Soler, que ha sabut obtenir de la Generalitat subvencions elevades per les empreses del seu grup, va ser un dels fundadors del diari ARA, però se’n va desvincular el 2012. Dos anys més tard va liderar la campanya per la celebració de la consulta sobre la independència de Catalunya que va organitzar el govern d’Artur Mas i el 2015 va dirigir la campanya de Junts pel Sí en les eleccions al Parlament de Catalunya. Un dels episodis més misteriosos que envolten Oriol Soler és la reunió que va mantenir amb el periodista Julian Assange, un mes després del referèndum de 2017, a la ambaixada de l'Equador a Londres on s'havia refugiat. El fundador de Wikileaks va intervenir activament en la defensa d'aquesta consulta des del seu confinament.

L’any 2020, la revista Sàpiens ha ingressat 45.655 euros procedents de diferents departaments del govern de la Generalitat, a part dels 38.200 procedents de Presidència. El Departament de Justícia va pagar 12.500 euros, el 6 d’abril, per inserir publicitat a la revista sobre “Espais de Memòria”. El Memorial Democràtic i el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre,  dependents del Departament de Justícia, van comprar-hi publicitat per valor de 10.000 euros. El Departament d’Educació li va pagar 14.970 euros, el 7 de maig, per “Realització peces audiovisuals Objectius de Desenvolupament” i 6.185 euros, el 5 de juliol, per “Realització 18 jornada anual Xarxa de Competències bàsiques”. A més, Ferrocarrils de Generalitat hi va afegir 2.000 euros per la publicació de “Promoció Parc Astronòmic-COU” a la publicació Descobrir Catalunya, vinculada a Sàpiens. En total, Sàpiens ingressarà aquest any 93.405 euros procedents de diferents departaments del govern de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides