BBVA ofereix Aqua, la primera targeta sense numeració i amb el CVV dinàmic

La nova targeta Aqua garanteix la màxima seguretat per evitar el frau en les transaccions

Des de finals d’aquest mes d’octubre, BBVA llança una nova família de targetes pioneres a Espanya, Aqua, que no té imprès el número de la targeta (PA) ni la data de caducitat, i el codi de verificació (CVV) és dinàmic. Això reforça la seguretat, tant en la seva versió digital com en la física, ja que al no disposar d’aquestes dades s’impedeix un possible ús fraudulent. Però, a més, BBVA ha renovat tota l’experiència de pagament en la seva ‘app’ per a facilitar al client la gestió de les seves despeses i ordenar els serveis que ofereix en funció del seu ús.

Tecnologia de ‘cloud’

L’entitat BBVA llança una família de targetes única a Espanya, ja que per primera vegada el CVV és dinàmic, la qual cosa permet disposar de més seguretat en totes les operacions ‘online’. Cada vegada que el client vulgui realitzar una compra haurà d’accedir a la ‘app’ (Android i iPhone) i consultar el número de la targeta, el CVV i la data de caducitat.

Aquesta funcionalitat està basada en tecnologia de ‘cloud’ i en algoritmes criptogràfics avançats per a assegurar la inviolabilitat del codi generat per a l’usuari final. D’aquesta manera, BBVA va més enllà dels canvis introduïts per PSD2 en matèria de seguretat. El banc va ser la primera entitat financera espanyola a desplegar de manera massiva entre els seus clients el nou procés de verificació de les transaccions electròniques recollit en la normativa de pagaments europea (PSD2), que exigeix una doble autentificació del client en les compres a Internet.

Plàstic reciclat

Ara, a més de reforçar la seguretat per aquesta via, ha introduït aquests nous elements —CVV dinàmic i número de la targeta i data de caducitat ocultes–, que eleva el nivell de seguretat, ja que si el client perd la targeta ningú podrà utilitzar les dades per efectuar pagaments ‘online’. La targeta compta amb la modalitat de dèbit, crèdit i prepagament.

La targeta s’emetrà en plàstic reciclat, complint així amb l’objectiu de BBVA de reduir l’impacte mediambiental.

BBVA ha estat la primera entitat a Espanya a distribuir targetes fabricades amb plàstic d’origen reciclat procedent de diferents indústries com l’embalatge, impressió, automoció o finestres.

Nova experiència digital

Aquesta iniciativa va més enllà del llançament d’una targeta. És una nova experiència per als nostres clients. Quan accedeixin a la ‘app’, trobaran, en primer lloc, aquells serveis més utilitzats per a facilitar-li les gestions, tindran un major control de les seves despeses, podran triar la modalitat de pagament que desitgin i comptar amb major seguretat en les seves compres online, ja que el número i el CVV no apareixen en les targetes”, explica Gonzalo Rodríguez, director de Desenvolupament de Negoci de BBVA a Espanya, en relació amb Aqua.

Per a desenvolupar aquest nou projecte, BBVA ha dut a terme un estudi basat en entrevistes amb 1.000 clients a Espanya -realitzades durant el mes de desembre passatsobre l’ús de les targetes i de la banca digital. La conclusió és que la seguretat, la planificació i el control de despeses i productes, així com la possibilitat de poder realitzar un gran nombre d’operacions a través del mòbil, són els atributs més valorats.

Per aquesta raó, BBVA s’ha bolcat a oferir un producte que compleix amb totes les demandes dels clients, ja que reforça la seguretat, ofereix la possibilitat de triar el mètode de pagament que millor s’adapta a les necessitats del client i pot controlar tots els moviments i despeses a través de la ‘app’. La targeta permet el pagament amb el mòbil en comerços físics, augmentant les possibilitats d’operar amb aquest nou producte.

A més, l’experiència es completa amb els últims serveis que BBVA ha incorporat a l’aplicació, com la retirada d’efectiu sense contacte en els caixers o una visió global dels comerços electrònics o plataformes on els clients hagin registrat les seves targetes bancàries. Aquesta nova funcionalitat permet als clients tenir un major control dels instruments de pagament que s’emmagatzemen en la xarxa en poder conèixer en tot moment en quines plataformes digitals s’han introduït.

Projecte global

Però es tracta d’un projecte global, ja que amb la targeta Aqua l’objectiu és canviar l’experiència dels clients en el món dels mitjans de pagament”, destaca Gonzalo Rodríguez.

Actualment, BBVA ja ha desplegat aquesta iniciativa a Mèxic i Turquia i pròximament implementarà aquesta mateixa experiència també a altres països com el Perú o Colòmbia. La targeta estarà disponible a Espanya a finals d’aquest mes d’octubre. Aqua és compatible amb tots els sistemes de pagament mòbil que ofereix BBVA, a més del propi sistema del banc, Apple Pay (iOS), Samsung Pay o Google Pay (Android).

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari