Cuixart demana nous lideratges independentistes i arribar “a les últimes conseqüències”

El president d'Òmnium Cultural lamenta que "hem amortitzat" la destitució de Torra en menys d'una setmana i que no es va respondre a la sentència del Suprem des de les institucions
Jordi Cuixart
Jordi Cuixart

Jordi Cuixart ha concedit una entrevista al programa de TV3 Els quatre gats emesa dies després del tercer aniversari del seu empresonament, durant la qual ha demanat nous lideratges a l'independentisme i ha retret als representants polítics i a les institucions que "no vam ser capaços de donar resposta a la sentència" i que "això demana una reflexió". En canvi, assegura que "la societat catalana" sí que "la va donar i la va donar amb tota la determinació del món".

El president d'Òmnium Cultural també lamenta, sobre la destitució de Quim Torra com a president de la Generalitat per una condemna per desobediència, que "acaben d'inhabilitar un president i no ha passat ni una setmana i ja ho hem amortitzat". Així mateix, considera que l'Estat espanyol usa la "repressió" com un parany per dividir els independentistes, i que això "està aconseguint en part els seus efectes". "Ens tiren enrere el tercer grau quan es comença a saber que Puigdemont i Junqueras estan parlant de nou", ha indicat en aquest sentit.

Cuixart ha demanat als dirigents independentistes arribar "a les últimes conseqüències" d'allò que proposin i ha assegurat que "Òmnium Cultural no anava de farol". "Nosaltres no som irresponsables, no posem una entitat amb més de 60 anys d'història als peus dels cavalls per anar de farol. Nosaltres no ens presentem a les eleccions", ha declarat posat en contrast Òmnium i els partits polítics. El president d'aquesta entitat, condemnat a nou anys de presó com a culpable de sedició, ha reiterat que ni es penedeix d'haver-se enfilat a un cotxe de la Guàrdia Civil el 20 de setembre del 2017 ni de res del que fa fer en el marc del procés: "Jo anava a totes, hi vaig deixar la pell, tornaria a fer tot el que vaig fer. I fer-ho millor".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.