Sánchez vol frenar la reforma de la llei del CGPJ per pactar-la amb el PP

El president ha fet l'anunci en el marc del debat de la moció de censura de Vox a l'executiu central
Pedro Sánchez

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha aprofitat la seva darrera intervenció en el debat de la moció de censura que ha presentat Vox contra el seu executiu per fer un anunci i una proposta al PP sobre la reforma de la llei orgànica que permetria una renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Pedro Sánchez ha proposat al president dels populars, Pablo Casado, que "renovem el Consell General del Poder Judicial, el Defensor del Poble, el Tribunal Constitucional", afegint que "necessitem enteniment, diàleg".

De fet, Sáchez ha declarat des de la tribuna de la cambra baixa: "Però miri, senyor Casado, com tot esforç en favor de l'enteniment és poc, faig un pas més". Sánchez ha reblat que "li anuncio que per la nostra part aturarem el rellotge de la reforma de la llei orgànica del poder judicial per poder arribar a un acord amb vostès". El president ha conclòs que "podem començar ja. Quants abans. Quan conclogui la votació de la moció de censura".

Es dona la circumstància que la proposta de l'executiu espanyol sobre la proposició de llei per reformar la llei que regula el CGPJ que van subscriure el PSOE i Unides Podem havia estat rebutjada per la Comissió Europea i pel Consell d'Europa. De fet, va ser denunciada pel PP al Parlament Europeu, i tampoc havia agradat a tots els membres del mateix executiu de Sánchez.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari