Catalunya tanca els comerços oberts 24 hores a partir de les deu de la nit

La nova mesura per lluitar contra la covid-19 pretén reduir les aglomeracions que comporta el 'botellón'
Miquel Sàmper

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat que "en la reunió de PROCICAT d'avui va una mesura que comporta que els comerços de 24 hores tanquin a les deu de la nit, a la mateixa hora que tanquen els parcs públics perquè no hi hagi la possibilitat de la compra d'alcohol i evitar festes i botellones". Sàmper afirma que "si tenim aquests comerços tancats a les nits que és quan la gent jove va a comprar l'alcohol per fer les seves festes reduïm les opcions de què es facin aquestes festes".

El titular català d'interior, en declaracions a Ràdio4, s'ha referit a la possibilitat del decret d'alarma com ha passat a Madrid, afirmant que "aquesta seria l'opció més restrictiva però volem donar l'oportunitat a Catalunya de demostrar, una vegada més, que nosaltres som capaços de fer les coses bé i sense arribar a aquests extrems".

Miquel Sàmper ha reconegut que no està sent fàcil combatre les actituds de ciutadans que se salten les restriccions anticoronavirus. Sàmper ha assegurat que "estem veient que no serà fàcil, per exemple, ahir a El Catllar una festa amb 130 persones, una altra a Nou Barris", afegint que hi ha gent que "intenta escapolir-se per fer la seva".

Sàmper també ha declarat que "des de l'Administració hem de ser empàtics, per tant s'ha d'entendre que són mesures que pretenen retallar certs drets de la gent i per tant hem d'anar fent pedagogia a poc a poc i anar estenent un missatge", però ha reblat que "si amb la teràpia no ens en sortim, haurem de ser més restrictius tant en l'aplicació de la norma, que ja tenim ara, com en endurir-les, que és el que no voldríem fer".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.