Quina feina ha trobat Alfred Bosch després de dimitir com a conseller?

Alfred Bosch

De professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ho és des d’aquest mes d’octubre, tal i com consta en la seva fitxa personal a Linkedin. Prop d’unes quaranta persones l’han felicitat en aquesta xarxa per la nova feina, entre les quals hi ha el periodista Bernat Gimeno, que va ser director de Comunicació del seu departament. No hi ha, però, dirigents destacats del partit en aquest grup. Un dels que el feliciten, el traductor Francesc Xavier Canals, també ho fa per la seva “exoneració”.

Alfred Bosch va cessar com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència el 9 de març quan es va fer públic que el seu cap de gabinet, Carles Garcias, havia estat acusat d'assetjar sexualment a treballadores del departament. La comissió de garanties d’ERC, el partit de Bosch, va arxivar l’expedient que li havia obert i no li va imposar cap sanció perquè va considerar que amb la seva dimissió ja havia assumit les màximes responsabilitats polítiques que se li podien exigir. Per aquesta comissió de garanties, l’ex-conseller va actuar “guiat pel principi de la prudència” i va quedar provat que no va ser negligent perquè va cessar Carles Garcias el 24 de gener. Es va comprometre, a més, a iniciar un procés personal de formació personal en l’àmbit de la igualtat de gènere i la no discriminació”.

Bosch ha afegit la seva incorporació a la UOC a Linkedin però encara hi consta que “actualment sóc el Conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya”. Ja no ho és. Aquest càrrec l’ocupa el seu company de partit, Bernat Solé, que el va substituir el 21 de març. Al seu currículum hi explica que “sóc historiador, escriptor i polític. Al llarg de la meva vida he fet de corresponsal en zones de conflicte, de professor en universitats del tot el món i he publicat 17 títols entre novel·la i assaig. En l'àmbit institucional, he estat diputat al Congrés i regidor a l'Ajuntament de Barcelona”. Va estudiar Filosofia i Lletres a la UAB i es va doctorar en Història a la Universitat de Barcelona. Des de fa uns dies dona classe a la UOC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides