Sánchez decreta 15 dies d’Estat d’alarma a Madrid

El president del govern comunica la decisió a la dirigent madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, després que no assolissin cap acord
Pedro Sánchez amb Isabel Díaz Ayuso

L'aplicació de l'Estat d'alarma per afrontar la pandèmia de la Covid-19 amb un tancament perimetral a Madrid es fa efectiva aquest divendres, ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, després que la justícia tombés aquest dijous l'ordre del ministre de Sanitat, Salvador Illa, sobre el tancament de la capital espanyola.

Sánchez ha confirmat per telèfon la decisió a Díaz Ayuso aquest migdia, quan s'exhauria el termini que li havia marcat per assolir un acord. Finalment, el govern madrileny no s'ha decantat per cap de les opcions plantejades per la Moncloa -declaració conjunta o només per part del govern central de l'Estat d'alarma o nova ordre de l'executiu madrileny- i ha mantingut que calia aplicar restriccions sobre zones de salut i no en tot el municipi.

Díaz Ayuso (PP), que ha demanat més temps al president espanyol, també ha descartat la proposta del seu vicepresident, Ignacio Aguado (Cs), el qual advocava per evitar l'aplicació de l'Estat d'alarma adaptant l'ordre de Sanitat de manera que rebés el vistiplau de la justícia, com els confinaments de Lleó i Palència.

L’aprovació de l'Estat d'alarma per tancar perimetralment Madrid i diverses localitats veïnes durant 15 dies ha quedat segellada en la reunió extraordinària del Consell de Ministres que ha començat a les 12 hores, quan s'exhauria el termini ofert per Sánchez a Díaz Ayuso.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides