El vot de censura contra Bartomeu obté les signatures necessàries

Si el president del Barça no dimiteix abans, el soci votarà sobre la seva continuïtat
Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu s'enfrontarà a un vot de censura si no decideix plegar abans com a president del FC Barcelona. Els promotors de la iniciativa han anunciat aquest dimecres que han aplegat 16.521 signatures vàlides, el llindar a partir del qual poden forçar la votació sobre la continuïtat de la junta directiva que encapçala Bartomeu, i que en continuen comptant, després d'haver aplegat un total de 20.587.

Aquest fet obliga la directiva blaugrana a convocar la votació en un termini no inferior a deu dies hàbils ni superior a vint, que començarà quan la mesa emeti el seu requeriment en aquest sentit, la qual cosa es preveu que succeeixi aquest divendres.

Bartomeu i alguns directius han avaluat la possibilitat de plegar per evitar haver d'afrontar, eventualment, dues votacions en pocs mesos: el vot de censura i les eleccions que ja han anunciat.

El vot de censura ha estat promogut per diverses plataformes opositores de l'entorn blaugrana, encapçalades per precandidats com Jordi Farré, Víctor Font i Lluís Fernández.

Es tracta de la quarta vegada que s'intenta destituir per aquesta via un president blaugrana, després dels precedents de Joan Laporta contra Josep Lluís Núñez (1998), d'Oriol Giralt contra Joan Laporta (2008) i d'Agustí Benedito contra Josep Maria Bartomeu (2017). Només la darrera va fracassar en l'intent de sumar els suports del 15% dels socis per convocar la votació. Cap de les altres dues va tombar la directiva.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari