Les discoteques catalanes tornaran a obrir fins a les tres de la matinada

Això no obstant, no es podrà ballar als locals, i les pistes hauran d'estar ocupades per taules i cadires
Les discoteques tornen a obrir

El Procicat ha aprovat aquest dimarts que les discoteques i locals d'oci nocturn puguin tornar a obrir a partir d'aquest dimecres. Això sí, ho hauran de fer sota una sèrie de condicions. Segons ha explicat la patronal de l'oci nocturn, Fecasarm, en un comunicat, els locals hauran de programar actuacions en directe, i tancar com a màxim a les tres de la matinada. Tampoc s'hi podrà ballar, i la pista haurà d'estar ocupada per taules i cadires.

A més, l'aforament estarà limitat al 50%, i els assistents hauran de portar mascareta mentre no consumeixin. També s'hi haurà de fer un registre d'assistents i s'haurà de proporcionar gel hidroalcohòlic.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat positivament la decisió de la Generalitat, i ha destacat que Catalunya és la primera comunitat que permet reobrir els locals d'oci nocturn. Així i tot, afirma que l'horari és insuficient, i assegura que continuaran treballant per recuperar progressivament la pista de ball dels locals.

Tot i la reobertura, la federació creu que no se soluciona el problema en què es troba el sector, tancat des que va començar la pandèmia. De fet, afirmen que el 80% dels seus empresaris es troben en situació d'insolvència.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dimarts en referència a la reobertura de discoteques que "el ball és una línia vermella" perquè dificulta la distància social.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides