La Crida serà la fundació de Junts

Els associats a la iniciativa puigdemontista voten dissoldre-la com a plataforma política
Jordi Sànchez
Jordi Sànchez

El 94% dels associats a la Crida Nacional per la República han votat a favor de convertir aquesta plataforma política puigdemontista en una fundació de suport a Junts, el partit de l'expresident català Carles Puigdemont. En la votació, segons les dades publicades aquest dimecres per la Crida, han dit la seva un 54,6% dels militants inscrits i només un 5% han votat en contra.

D'aquesta manera, la plataforma que havia de ser la llavor d'un nou partit deixa l'activitat política a Junts, que al seu torn va ser presentat com a partit aquest estiu, sense que s'haguessin resolt les discrepàncies entre els seus promotors i el PDECat. De fet, el control de la marca Junts per Catalunya és objecte d'un enfrontament als tribunals.

La Crida, nascuda el 27 d'octubre del 2018 -just un any després de la pseudo-DUI de l'octubre del 2018 i de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya-, ha tingut com a president l'exdirigent de l'ANC Jordi Sànchez, i a la seva presentació van participar de manera destacada els dos darrers presidents de la Generalitat, Carles Puigdemont i Quim Torra.

El passat mes de juliol, la cúpula de la Crida va apostar per la dissolució, que ara ha rebut un 95,3% dels suports en la votació dels associats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides