Els MIR tornen a fer vaga

Els metges interns reclamen millores laborals i professionals
MIR en vaga

Els metges interns residents (MIR) de Catalunya tornen a fer vaga durant cinc dies a partir d'aquest dilluns. La setmana passada els MIR van convocar una vaga de tres dies en la qual reclamaven millores laborals i professionals.

Aquest col·lectiu demana uns sous dignes. Actualment aquests metges rebent un sou de 16.500 euros bruts el primer any fins als 22.700 euros bruts el cinquè any, el què representa que durant els primers anys d'exercici com a interns no superen els sous mileuristes. Els MIR denuncien que també estan sotmesos a jornades intensives que van fins a les 60 o 70 hores setmanals.

Una de les reclamacions que estan fent els MIR en aquesta protesta és la millora de la seva formació durant el període que exerceixen com a interns residents, formació que ara consideren deficient.

Els convocants de la vaga es mostren convençuts que el seguiment de la mobilització d'aquesta setmana serà massiva, com apunten que va ser els dies de la setmana passada. També afirmen que a hores d'ara les posicions amb l'administració estan molt allunyades.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides