Suspesa la regla de despesa perquè els ajuntaments usin els seus superàvits

El govern espanyol rectifica després de la derrota i traurà un nou decret amb 3.000 milions per als consistoris
María Jesús Montero

El ministeri d'Hisenda ha decidit suspendre la regla de despesa de la llei d'estabilitat pressupostària, de moment, per a l'any 2020, perquè els ajuntaments puguin disposar del seu superàvit dels anys 2018-2019 tal com ha confirmat la ministra d'Hisenda i portaveu de Govern, María Jesús Montero, en declaracions a La Sexta.

El Govern ha decidit adoptar aquesta mesura després que el Congrés tombés dijous passat el decret llei que recollia l'acord amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per a la cessió a l'Estat dels romanents municipals.

L'objectiu de l'Executiu, ha dit, és rescatar el 85% de les mesures del decret de les romanents que sí que comptaven amb el suport de la resta de formacions polítiques per tornar-les a presentar davant la cambra baixa.

"En paral·lel s'anirà discutint sobre els fons i les romanents, però ara per ara volem tenir la capacitat perquè no hi hagi un límit amb la regla de despesa i els ajuntaments puguin tenir un millor finançament i gastar el superàvit que marca la llei orgànica, més de 3.000 milions", ha assenyalat la portaveu de Govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides