Ponsa, sobre el castellà: “No li passarà res ni el deixarem de banda”

La nova consellera de Cultura diu que "no tenim Estat", a diferència del castellà, i "ens correspon" vetllar pel català
Àngels Ponsa, saludant el president Quim Torra, durant la presa de po
Àngels Ponsa, saludant el president Quim Torra, durant la presa de possessió

Àngels Ponsa, la nova consellera de Cultura, ha concedit una entrevista a La Vanguardia en la qual ha reiterat que no vol entrar en polèmiques sobre si TV3 usa massa el castellà, com considera la seva predecessora al càrrec, Mariàngela Vilallonga, i també ha tornat a manifestar que "és una tasca de tots que el català s'utilitzi i sigui vehicle de comunicació de la ciutadania, la llengua d'ús, de nexe".

Seguidament, ha afegit que "si algú és coneixedor de la nostra realitat i no li vol cap mal, sap que aquí no es discrimina ningú ni per parlar en castellà ni el suahili, però a nosaltres ens correspon vetllar per la nostra llengua".

La consellera considera que "el català és la nostra llengua i conforma la nostra cultura", i que mentre que "el castellà té la sort de tenir un Estat propi que se n'ocupa, nosaltres no tenim un Estat i, de vegades, sembla que no juga a favor nostre". "Al castellà ni li passarà res ni el deixarem de banda, és llengua oficial. Ens correspon a nosaltres vetllar pel català, el castellà ja té qui el vetlli", ha afirmat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la setmana passada, Ponsa havia expressat que "hem de buscar la manera" d'incrementar l'ús del català "entre tots", per a la qual cosa va interpel·lar específicament els mitjans de comunicació. La consellera va plantejar "un acord de ciutadania" per aconseguir que el català esdevingui "llengua comuna" i "de connexió", mentre que "cadascú a casa seva parli la seva llengua materna, només faltaria", va afegir. Per a Ponsa, aquest és un "objectiu de país" amb el qual "hi hem de ser tots".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides