El risc de rebrot baixa a Catalunya però es manté en nivells molt alts

1.057 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR en les últimes hores i deu noves defuncions
Proves de Covid-19 a Terrassa

Catalunya registra 1.057 nous casos de Covid-19 confirmats per PCR i el total s'eleva a 84.034, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 104.291 casos (1.181 més) amb totes les proves.

12.812 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, després que les funeràries hagin reportat 10 defuncions en les darreres hores.

El risc de rebrot ha baixat dos punts respecte a l'anterior balanç i se situa en 161,95; es manté estancat molt per sobre del llindar de risc alt, que se situa en 100, si bé ha baixat respecte a la setmana passada (177,44 del 21 al 27 de juliol). La velocitat de propagació del virus no varia i és d'1,03.

El nombre de pacients es manté en 576 i 106 estan a l'UCI (108 en les últimes dades).

Cues també a Terrassa per fer-se la prova

D'altra banda, centenars de veïns de Terrassa (Vallès Occidental) han acudit aquest matí a fer-se la prova PCR, responent així a la crida feta per les autoritats sanitàries per detectar ciutadans amb Covid-19 que siguin asimptomàtics. El cribratge se centra en els veïns dels CAP Rambla i Terrassa Nord, dos sectors en els quals durant els últims dies ha crescut especialment la incidència de la malaltia. Les proves es dirigeixen a persones d'entre 15 i 45 anys, ja que són les que tenen més relacions socials. El cribratge també s'està fent a Sabadell i Ripollet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.