Nissan s’obre a ajornar els tancaments més enllà del juny del 2021

L'empresa i els representants dels treballadors celebren la darrera reunió del període de consultes
Reunió dels negociadors de Nissan amb els representants dels treballa
Reunió dels negociadors de Nissan amb els representants dels treballadors, aquest dijous

Nissan s'ha obert a ajornar el tancament de les seves plantes a la província de Barcelona i a efectuar-lo més enllà del juny del 2021, una possibilitat que ha condicionat al fet que s'aconsegueixi "gestionar l'excedent de personal" i ambdues parts assoleixin un acord.

La direcció de l'empresa ha anunciat que ha traslladat aquest plantejament als sindicats durant la sisena reunió de la mediació convocada pel Departament de Treball de la Generalitat, emmarcada en el període de consultes que es va iniciar el 30 de juny i es tanca aquest dijous.

Nissan, a més, s'ha compromès a estudiar alternatives per recol·locar empleats amb l'objectiu de reduir l'impacte de l'ERO. També preveu analitzar condicions de pla social si manquen alternatives viables de reindustrialització. Paral·lelament, ha presentat un pla que preveu prejubilacions o indemnitzacions per als treballadors de les plantes que preveu tancar per si, finalment, no troben cap "solució de futur".

Per la seva part, fonts sindicals citades per Europa Press manifesten rebuig contra el tarannà de l'empresa: consideren que les decisions "ja s'han pres" i que els representants de la companyia són "marionetes" que actuen amb la pretensió de tancar ràpidament la negociació sense consideracions envers els treballadors.

Lamenten, de manera destacada, que Nissan no els ha facilitat gran part de la informació demanada, com ara la relativa a la indemnització de Daimler per finalitzar abans d’hora el contracte i al cost per unitat del model de furgoneta X-83 a França.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides