CCOO denuncia l’empresa NORA per fer treballar la seva plantilla amb possibles positius

El sindicat assegura que la companyia de recollida de residus no va fer cas de les recomanacions dictades pel Departament de Salut ni va complir la Llei de Prevenció de Riscos Laborals
Un camió de l'empresa NORA

Comissions Obreres ha denunciat a Inspecció de Treball l’empresa de Santa Coloma de Farners NORA, dedicada a la recollida de residus, per haver obligat a treballar el torn de nit de la seva plantilla quan s'estava a l'espera dels resultats del test de la Covid-19 després de quatre positius d'empleats d'aquesta franja horària. 

L’organització sindical, que ha denunciat la companyia de residus per una greu vulneració del dret a la salut de la plantilla, assenyala que, un cop es van detectar els quatre positius, l’empresa va desobeir la Llei de Prevenció de Riscos Laborals així com les recomanacions del Departament de Salut que indiquen que els treballadors es quedin a casa fins que no es coneguin el resultat de les proves (van fer-se el test el divendres i van conèixer els resultats el diumenge).

Així mateix, CCOO subratlla en un comunicat difòs aquest dimecres 29 de juliol que NORA no va prendre tampoc cap mesura addicional de caràcter preventiu i no va limitar l’ús d’espais compartits com el menjador o els vestidors.

Actualment onze treballadors del torn de nit han donat positiu al test de coronavirus i s’estan fent proves a tota la plantilla. Des de CCOO reclamen a la companyia de recollida de residus que adopti les mesures de neteja i salubritat pertinents per protegir als empleats i el conjunt de la població.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides