L’AQuaS va alertar el govern Torra de l’amenaça d’una segona onada

Un informe del juny considerava "indispensable" reforçar la detecció i el rastreig de casos de Covid-19, i el seguiment dels contactes
Quim Torra, president de la Generalitat, en una roda de premsa
Quim Torra, president de la Generalitat, en una roda de premsa

L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), adscrita al Departament de Salut de la Generalitat, va alertar aquest mes de juny al govern català sobre l'amenaça d'una segona onada de contagis de Covid-19 a Catalunya. En particular, va concloure: "Sense una detecció precoç dels casos i un rastreig i seguiment exhaustiu dels seus contactes, no serà possible controlar l'evolució de la pandèmia".

Així, comenta l'agència en aquest informe que, segons les similituds epidemiològiques entre els virus de la grip estacional i la Covid-19, "es podrien produir futures onades de contagis que podrien ser de diferent magnitud i en diferents intervals de temps". També que, d'acord amb les mesures de mitigació, "aquestes s'han de mantenir per poder prevenir una saturació dels serveis sanitaris i socials en el cas d'una possible segona onada de contagis".

Aquesta agència, que conclou l'informe recordant en la darrera pàgina que "generem coneixement per a la presa de decisions", també recorda al govern que presideix Quim Torra que "els organismes i institucions internacionals adverteixen sobre una possible segona onada, en funció del grau de relaxació de les diferents mesures de mitigació, que són claus en aquests moments. És important que els països treballin per reforçar els sistemes de vigilància epidemiològica".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides