Missa a la Sagrada Família sense permís per a les víctimes de la Covid

L'Arquebisbat de Barcelona se sent atacat i es planteja portar als tribunals les mesures contra els rebots
Missa a la Sagrada Família per les vítimes de la Covid 19

Durant el cap de setmana diverses esglésies de Catalunya i Espanya han celebrat misses per les víctimes de la Covid. A Barcelona també s'ha fet, malgrat que el decret de restriccions pels brots de coronavirus no permet fer serveis religiosos amb més de 10 persones. L'arquebisbat de Barcelona ha obert la Sagrada Família als fidels i, tot i que ha reduït l'aforament, ha reunit més de les persones permeses.

La missa l'ha oficiat l'arquebisbe Omella. L'arquebisbat ha reduït l'aforament fins al 23% i s'ha pres la temperatura a tothom que ha entrat al temple.

Les autoritats de Barcelona han declinat assistir a l'acte. No hi ha anat ni l'alcaldessa Ada Colau ni cap representant de l'Ajuntament.

L'Arquebisbat de Barcelona ha afirmat que durant els pròxims dies iniciarà "les accions legals oportunes contra l'arbitrarietat i la indefensió que danyen el dret a la llibertat religiosa i a la llibertat de culte".

Ho ha dit amb relació a les mesures de la Generalitat davant dels rebrots, que prohibeixen en diversos municipis les trobades i reunions de més de 10 persones, incloent-hi els casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres. L'Arquebisbat ha recordat que aquests drets es troben "constitucionalment protegits".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides