Els presos del procés passaran aquest cap de setmana a casa

Forcadell, Junqueras, Rull, Turull, Forn, Romeva, Bassa, Cuixart i Sànchez es beneficiaran del tercer grau penitenciari atorgat per la Generalitat
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

Els dirigents del procés condemnats l'any passat a penes de 9 a 13 anys de presó com a culpables de sedició podran passar a casa seva aquest cap de setmana, ja que se beneficiaran del règim de semillibertat corresponent al tercer grau penitenciari, que els ha atorgat la Secretaria de Mesures Penals de la Generalitat de Catalunya.

Les juntes de tractament de les presons de Wad-Ras, Lledoners i Puig de les Basses, després de rebre el vistiplau de la Generalitat a la seva proposta de classificació d'aquests presos, han acordat aplicar-los l'article 83 del reglament penitenciari.

D'aquesta manera, poden dormir  a la presó només tres nits cada setmana (de dilluns a dijous) l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l'exvicepresident català Oriol Junqueras, els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva i Dolors Bassa, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

L'atorgament del tercer grau pot ser objecte de recurs davant el Jutjat de Vigilància Penitenciària per part de la Fiscalia. En darrera instància, en cas d'un segon recurs, la decisió correspon al tribunal sentenciador, el Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.