El TSJC ajorna la declaració de Torra com a investigat fins al 23 de setembre

L'oficina del president no havia ofert cap data de l'agenda oficial, però els advocats aconsegueixen que no comparegui el 29 de juliol adduint que té compromisos
Quim Torra
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat el president de la Generalitat, Quim Torra, perquè declari com a investigat el pròxim 23 de setembre, després d'haver-lo citat inicialment el 29 de juliol, a les 10 hores, en la seva segona causa per desobediència, que també té com a origen la negativa a retirar una pancarta de suport als presos independentistes de la façana del Palau de la Generalitat malgrat el requeriment del mateix TSJC.

El magistrat instructor havia acordat citar Torra aquest mes després de no haver obtingut "cap resposta" de l'oficina del president, a la qual es va adreçar per saber quina era la primera data que Torra tenia disponible que fos compatible amb les seves obligacions públiques com a president de la Generalitat. Finalment, el TSJC ha acceptat canviar la data arran d'una petició dels advocats de Torra, que han comunicat al tribunal que el president tenia la primera data ocupada.

D'altra banda, l'instructor del cas ha acceptat que l'associació Impulso Ciudadano exerceixi l'acusació popular en aquest afer, el segon per desobediència contra Torra motivat pel manteniment de pancartes favorables als dirigents del procés presos en període electoral.

Pendent de la sentència ferma del Tribunal Suprem, Torra va ser condemnat en primera instància a un any i mig d'inhabilitació pel TSJC el passat mes de desembre en la seva primera causa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.