Les presons atorguen el tercer grau als presos del procés

La ratificació de la concessió depèn del Departament de Justícia y pot ser recorreguda
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Wad-ras i Puig de les Basses han proposat que els dirigents del procés presos obtinguin el tercer grau penitenciari, una decisió adoptada per unanimitat que ha de confirmar durant els pròxims dos mesos el Departament de Justícia de la Generalitat, que encapçala la consellera Ester Capella (ERC).

El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat, Armand Calderó, ha anunciat la nova proposta de classificació, que permetrà als dirigents independentistes anar als centres penitenciaris només per passar la nit de dilluns a divendres, i no tornar-hi els caps de setmana, nou mesos després de ser condemnats pel Tribunal Suprem a penes de 9 a 13 anys de presó. 

La decisió pot ser objecte de recurs per part de la Fiscalia davant del Jutjat de Vigilància Penitenciària i el Tribunal Suprem.

Els dirigents del procés empresonats han gaudit de condicions de semillibertat en segon grau gràcies a l’aplicació de l’article 100.2 del reglament penitenciari, que els ha permès sortir per treballar, dedicar-se al voluntariat i cuidar de familiars.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides