Dimiteix el tinent d’alcaldia de l’Hospitalet que va denunciar irregularitats al Consell Esportiu

Jaume Graells retreu inacció a l'executiu de Núria Marín i manca de suport al PSC, però es mostra obert a tornar
Jaume Graells

Jaume Graells, responsable fins ara de l'àrea d'Educació, Esports i Joventut a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, ha presentat la seva dimissió com a sisè tinent d'alcaldia després d'haver denunciat presumptes irregularitats al Consell Esportiu de l'Hospitalet i de retreure "inacció" sobre l'afer al govern municipal, que encapçala Núria Marín (PSC).

Graells, que manté en canvi l'acta de regidor, ha manifestat en un comunicat que deixa el govern municipal "fins que no s'esclareixin els fets i es depurin responsabilitats davant les presumptes irregularitats en la gestió del Consell Esportiu de l'Hospitalet".

La denúncia de Graells sobre un presumpte cas de malversació, desviació de subvencions públiques, falsedat documental i blanqueig de capitals al Consell Esportiu va donar lloc a una investigació del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Hospitalet, en el marc de la qual van ser detinguts la setmana passada dos dels seus companys del govern: el també tinent d'alcalde Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza, regidor d'Esports adjunt al mateix Graells.

El dimissionari considera que "no s'ha actuat amb fermesa i amb una veritable voluntat d'esclarir els fets" des que els va explicar a l'alcaldessa el 4 de febrer. També manifesta, pel que fa a la seva denúncia, que "m'he sentit profundament sol i amb molt poc suport institucional i del meu partit". En concret, diu que va rebre "amb perplexitat" el fet que els socialistes no adoptessin "cap decisió sobre la depuració de responsabilitats".

Graells, que assegura que hi ha indicis suficients de greus irregularitats, explica en el seu comunicat que ha remès a l'alcaldessa Marín la documentació que les acreditaria. "¿Hem d'esperar que un jutge ens digui si hem fet les coses bé o malament o si hem respectat els principis de legalitat i els valors de la nostra organització?", planteja l'extinent d'alcaldessa en el seu comunicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari