Qui demana diners per “saber la veritat” del 17-A?

Javier Martínez i Jaume Alonso-Cuevillas, al Més 324
Javier Martínez i Jaume Alonso-Cuevillas, al Més 324

Javier Martínez, el pare d'un nen de tres anys que va morir atropellat a les Rambles de Barcelona en l'atemptat terrorista del 17 d'agost del 2017, ha publicat un web anomenat 17-A: Volem saber la veritat, amb l'objectiu inicial de recaptar 100.000 euros. Es tracta, segons explica, d'"una iniciativa per afrontar el judici".

Aconsellat pel mosso i regidor de JxCat i dirigent badaloní del PDECat, David Torrents, i representat per Jaume Alonso-Cuevillas, diputat de JxCat i advocat també de l'expresident Carles Puigdemont, Javier Martínez ha intervingut recentment a dos dels espais estrella de Televisió de Catalunya, Preguntes freqüents i Més 324.

En aquest darrer, la setmana passada, Alonso Cuevillas va qüestionar que Abdelbaki Es Satty, imam de Ripoll i, segons els investigadors, el cervell de la cèl·lula terrorista del 17-A, hagués mort a l'explosió del xalet d'Alcanar hores abans dels atacs a Barcelona i Cambrils.

Per la seva part, Javier Martínez hi va assenyalar que el 17-A i els esforços de l'Estat espanyol contra el procés independentista estan relacionats. Es va referir, en concret, a la presència dels dirigents processistes a la presó i a una conversa on assegura que va demanar al rei d'Espanya, Felip VI, que "donés un cop de puny a la taula i acabés amb aquest tema del procés i de Catalunya". Finalment, va afegir que "no vull dir més coses, però tot està molt relacionat amb aquest tema".

En el web que acaba de publicar per captar donacions, a més de lamentar el tracte rebut per les institucions, manifesta que "comença aquesta lluita" perquè "en el meu interior sorgeixen preguntes a mesura que vaig avançant i vaig rebent informació".

"Per què la policia nacional va visitar l'iman de Ripoll a Ripoll fins a tres vegades abans dels atemptats? Per què no va ser extradit després de la seva condemna a la presó de Castelló? Per què Espanya nega una comissió d'investigació, quan en tots els països de UE s'ha dut a terme? Què es va parlar en la comissió de secrets oficials d'estat a Madrid, que les víctimes no puguem saber?", hi planteja, entre altres incògnites.

En el mateix web, critica "la incongruència constant dels socialistes" perquè van votar "que sí al Parlament, no a l'Ajuntament [de Barcelona] i no al Congrés", pel que fa a la creació de comissions d'investigació.

"Davant la negativa constant sense explicació de crear una comissió d'investigació al costat de la informació que ens anava arribant per diferents parts, vam decidir personar-nos particularment en el judici per demanar explicacions i vam contactar amb Jaume Alonso-Cuevillas per la seva trajectòria i coneixement en casos similars com a advocat", hi conclou abans d'adjuntar un seguit d'enllaços a informacions de diversos mitjans -entre els quals predominen Público i TV3- sobre el paper del CNI i altres punts que Javier Martínez i el seu advocat consideren que cal aclarir.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari