Celaá aposta per les classes presencials el curs vinent davant el fracàs online

El Ministeri d’Educació vol que les escoles recuperin els aprenentatges no assolits aquest curs
Isabel Celaá
Isabel Celaá

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha traslladat als responsables autonòmics d’aquesta matèria que el curs vinent serà presencial per la majoria d’alumnes i, especialment, pels més petits en haver constatat que el sistema online no ha funcionat. En un comunicat, aquest ministeri ha subratllat que les administracions educatives “faran tot el possible per assegurar la modalitat presencial”, i que “la importància (de la presencialitat) pel desenvolupament de les tasques educatives i formatives ha quedat demostrada per l’experiència d’aquest curs”. En aquest sentit, la ministra Celaá ha traslladat aquest dijous als seus homòlegs autonòmics que el tancament dels col·legis i l’educació online no ha substituït els aprenentatges presencials ni la socialització dels menors, i que ha generat bretxes educatives greus.

Així, l’acord de catorze punts que han subscrit totes les comunitats autònomes tret del País Basc i Madrid, recull que els centres educatius readaptaran la programació didàctica per tal de recuperar els aprenentatges no assolits aquest curs així com que elaboraran plans de seguiment i recolzament pels alumnes amb més dificultats. En aquest sentit, les escoles prepararan sessions per recordar les recomanacions sanitàries i higièniques. D'altra banda, el ministeri afirma que “adoptarà les mesures necessàries per assegurar” el transport escolar i el servei de menjador.

La ministra Celaá va comunicar als responsables educatius autonòmics que un dels objectius de cara al curs vinent ha de ser el de reduir la bretxa digital que ha evidenciat el confinament i que, en conseqüència, es dotarà d’equipament els centres educatius i els alumnes, i es promouran formacions de caràcter digital i assessorament a les famílies. Al mateix temps, es posaran en marxa programes de cooperació territorial i les administracions públiques fomentaran la col·laboració entre els docents per tal que puguin donar una resposta coordinada davant les circumstàncies imprevistes.

El curs començarà el proper mes de setembre i tindrà 175 dies lectius. Celaá va remarcar la importància de que els alumnes mantinguin les mesures d’higiene, però va emfatitzar que la distància d’un metre i mig entre els alumnes s’elimina entre els menors de deu anys, ja que les últimes investigacions científiques redueixen la capacitat de transmissió del virus entre els infants d’aquesta franja d’edat: “Ara tenim l’evidència científica que no teníem fa un mes de quant menor és el nen, menor és el risc de que transmeti aquest virus”, va assenyalar la titular d’Educació i Formació Professional.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, tot i subscriure l’acord i admetre la coincidència amb molts dels aspectes proposats per Celaá, reclama que el document tingui un caràcter orientatiu i no normatiu o reglamentari. En aquest sentit, Bargalló ha volgut recordar que les competències educatives són “exclusives” del govern de la Generalitat i que la seva aposta també és que el curs sigui presencial.

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.