Per què es fa trampes al solitari la Fundació Barça?

Jordi Cardoner

Les anades i vingudes de la Fundació Barça en matèria d'accions d'ajuda a l'emergència sanitària segueixen aixecant comentaris. La Fundació Barça sembla obstinada a actuar, o si més no semblar-ho, amb una precipitació que la segueix portant a comprometre la imatge i serietat de club. L'última de les aparicions del seu màxim responsable, el vicepresident primer Jordi Cardoner, respon sobretot a una estratègia propagandística que tracta de maximitzar els esforços de la pròpia Fundació blaugrana. Va ser a l'Hospital Sant Joan de Déu aquesta setmana amb motiu de la donació de 500.000 euros per a l'estudi de Kids Corona d'impacte de la COVID-19 en nens i dones embarassades.

La donació va ser presentada, igual que altres accions de la Fundació Barça, en aquest cas actuant en representació de la Fundació Stavros Niarchos, entitat que és realment qui aporta materialment els diners. Aquesta quantitat, però, transita per la comptabilitat de la Fundació Barça amb la finalitat que al cap de l'exercici augmenti el global de les ajudes de la Fundació, és a dir perquè millori el titular enviat a la premsa quan toqui realitzar balanç i les felicitacions habituals a la gestió fundacional.

La Fundació Stavros Niarchos, de fet, ja contribueix a aquesta necessitat comptable de la Fundació Barça des que va començar a col·laborar amb un projecte de diversos milions d'euros anuals gràcies als quals es desenvolupa el programa FutbolNet blaugrana als camps de refugiats a Grècia. A canvi d'associar el projecte al nom de Barça, la Fundació exigeix que el finançament passi per l'auditoria com un ingrés primer i com una acció de la pròpia Fundació després. L'operació és neutra, però infla el globus dels recursos obtinguts i de la generositat de les seves campanyes d'ajuda.

A Sant Joan de Déu, amb el lliurament de mig milió d'euros per a aquesta investigació sobre l'afectació de la COVID-19, es va repetir el procés que dies abans ja s'havia realitzat amb Creu Roja Catalunya amb la mateixa Fundació Stavros Niarchos, que és qui veritablement aporta els fons a aquestes accions, humanitàries en el cas de Creu Roja i d'investigació mèdica a Sant Joan de Déu. I tot perquè, com passa al club, la Fundació Barça segueix sent un pou de despeses en estructura que no aconsegueix per si mateixa els diners per ajudar pels seus propis mitjans quan realment cal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.