Mor Rosa Maria Sardà

Tenia dos Goya, tres Max, la medalla d’or de la Academia del Cine i una Creu de Sant Jordi, que va tornar el 2017 per la deriva independentista del govern de la Generalitat
L'actriu Rosa Maria Sardà
L'actriu Rosa Maria Sardà

L’actriu Rosa Maria Sardà ha mort, aquest dijous 11 de juny, víctima del càncer que patia des de feia anys. Era capaç de fer riure o plorar en funció dels personatges que interpretava, tot i que era més coneguda per la seva faceta còmica. La seva trajectòria ha estat premiada amb dos Goya, tres Max de les arts escèniques, la medalla d’or de la Acadèmia del cine espanyol i la Creu de Sant Jordi, entre molts altres guardons. L’any 2017 va tornar la creu que concedeix el govern de la Generalitat per mostrar el seu desacord amb les seves decisions en el procés independentista.

Sardà va néixer a Barcelona l’any 1941 i va ser la més gran de cinc germans, entre els quals hi ha l’empresari Fede Sardà i el periodista Xavier Sardà. Va estar casada amb Josep Maria Mainat, un dels membres del grup humorístic La Trinca. Ideològicament s’havia arrenglerat amb posicions d’esquerra i havia donat suport a les candidatures socialistes en diferents campanyes electorals.

El president del govern central, Pedro Sánchez, l’ha recordat en un missatge a Twitter dient que “ens deixa una de les actrius més estimades i memorables del nostre país. Rosa Maria Sardà, història en majúscules de la nostra cultura, exemple de sensatesa, una dona lluitadora, amb fortes conviccions i un gran compromís social. Et trobarem a faltar. Tot el meu cariño per la seva família”. El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha fet un missatge a Twitter: “S’ha mort Rosa Maria Sardà, actriu de teatre, cinema i televisió que ens deixa un llegat professional que sempre recordarem. El meu condol a la família i els amics”.

(Visited 163 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari