El Suprem decidirà sobre Torra el setembre

La Sala Segona estudiarà el recurs contra la inhabilitació del president català a partir d'una vista pública, "previsiblement" el dia 17
Quim Torra

La inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, no es confirmarà o es revocarà fins que el Tribunal Suprem celebri una vista pública, "previsiblement" el 17 de setembre, ha informat l'alt tribunal aquest dijous.

La Sala Segona del Suprem estudiarà aleshores el recurs presentat per Torra contra la condemna d'un any i mig d'inhabilitació per desobediència, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè el president català no va obeir l'ordre de la Junta Electoral Central de retirar llaços grocs d'edificis de la Generalitat.

La decisió ha estat adoptada contra el criteri de la Fiscalia, que va demanar que no s'admetés a tràmit el recurs de Torra, ja que, entre altres motius, va al·legar que patia una persecució política.

Després de la vista pública, que se celebrarà amb la presència de la Fiscalia i de la defensa, el cas quedarà vist per a sentència. Si el Suprem confirma la condemna d'inhabilitació, Torra haurà de deixar el càrrec de president.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides