Grande-Marlaska, assenyalat per una nota interna

El ministre de l'Interior va negar que hagués prescindit de Pérez de los Cobos perquè no el va informar de l'evolució d'investigacions sobre el 8-M, com afirma la directora general del cos
Fernando Grande-Marlaska

La recent destitució del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos per part del Ministeri de l'Interior va tenir com a detonant el fet d'haver-se negat a informar "del desenvolupament d'investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement", segons ha revelat El Confidencial citant el contingut d'una nota interna de caràcter reservat de la directora general del cos, María Gámez.

Aquesta revelació posa de manifest una discrepància entre la versió de consum intern, corresponent a la proposta de destitució signada el passat 24 de maig i coneguda ara, i l'explicació pública sobre la decisió oferida pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. En una compareixença al Senat, el ministre Marlaska va dir que ni ell ni ningú del ministeri van sol·licitar ni l'informe ni l'accés al contingut de l'informe, i va justificar la destitució de Pérez de los Cobos com "un canvi d'equips" i "res més".

Fonts del Ministeri han reaccionat a la revelació publicada per El Confidencial admetent que la "pèrdua de confiança" adduida oficialment es va originar, entre altres motius, perquè, amb relació a les investigacions sobre el 8-M, "es va incomplir el procediment de comunicació d'actuacions, a efectes de coneixement, no del contingut de les mateixes, que es deu a la direcció de la Guàrdia Civil a través de la cadena de comandament". No obstant això, i a banda d'adduir que la nota acredita que ni la direcció de la Guàrdia Civil ni Interior van conèixer les actuacions ni van accedir a l'informe, les mateixes fonts del Ministeri emmarquen la decisió com una concreció en el "procés de remodelació" citat per Marlaska.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides