A quins periodistes els ha qüestionat Laura Borràs la forma com li feien una pregunta?

Ricard Ustrell entrevista a la diputada de JxCat Laura Borràs al progr
Ricard Ustrell entrevista a la diputada de JxCat Laura Borràs al programa de TV3 'Planta baixa'

A Ricard Ustrell i Maiol Roger, presentadors del programa Planta Baixa, que emet TV3, als migdies. En l’edició d’aquest dilluns 1 de juny, Ustrell ha demanat a Laura Borràs el seu parer sobre el fet que el Tribunal Suprem l’hagi citat perquè doni explicacions sobre uns contractes que va signar quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes. Ustrell ha utilitzat la paraula ‘polèmics’ per referir-se a aquests contractes i el seu col·laborador, Maiol Roger, ha ampliat la formulació de la pregunta.

La diputada de JxCat ha començat la seva intervenció dient que “tinc diverses consideracions a fer en com heu plantejat la pregunta”. “Els contractes no són polèmics. Són perfectament legals”, ha volgut deixar clar d’entrada. Després ha puntualitzat la forma com s’ha expressat Maiol Roger. “El Suprem no m’ha citat ni espera la meva compareixença. El que espera són les meves al·legacions escrites”, ha replicat. I ha afegit que “el fiscal no considera que hi hagi hagut aquests 18 informes. El fiscal incorpora acríticament un informe de la Guàrdia Civil”.

Maiol Roger ha hagut de recórrer al seu telèfon mòbil per llegir textualment el text on la Sindicatura de Comptes confirma que l’Institut de les Lletres Catalanes va fragmentar set informes per poder tramitar-los sense necessitat de convocar un concurs. A Laura Borràs li ha costat de trobar les paraules per respondre però ha acabat dient que, pel que fa al proveïdor al qual se l’acusa d’afavorir-lo, la Sindicatura de Comptes no hi detecta cap tracte de favor. També s’ha queixat que en aquest procés és habitual que els mitjans de comunicació es refereixin a aquest proveïdor com un ‘amic’ seu “amb les connotacions que això representa quan s’està parlant respecte d’una dona, que és diferent de quan es parla respecte d’un home i amb els matisos que es vulguin incorporar”.

La diputada de JxCat assegura que està patint una “persecució política”: “Es busca imputar un delicte a algú que és repetidament designat com a diputada independentista”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides