Vilalta defensa l’abstenció a la pròrroga de l’estat d’alarma davant l’allau de crítiques de JxCat

La portaveu d'ERC demana a Torra consensuar la data de les properes eleccions al Parlament
Marta Vilalta
Marta Vilalta

Nou conflicte intern entre els socis de govern a Catalunya per l’abstenció d’ERC a la darrera pròrroga de l’estat d’alarma. Després de l’allau de crítiques de JxCat les darreres hores, la portaveu dels republicans, Marta Vilalta, ha defensat l’acord assolit amb el govern central ja que permetrà a la Generalitat participar en l’administració dels fons europeus per la reconstrucció i la cogestió de les comunitats autònomes en la desescalda quan les regions sanitàries passin a la fase 3, entre altres qüestions.

Vilalta ha afirmat que “a algú li pot agradar més l’acord i a algú altre menys, però nosaltres no deixem, ni deixarem mai de treballar per la ciutadania del nostre país i sortim de la zona de confort per servir; la bunquerització és fàcil i còmoda, però no dona resultats”, i ha qualificat l’actitud dels postconvergents “d’irresponsable” i de “menysprear” el pacte amb el govern central.

Així mateix, Vilalta, que ha demanat “respecte a tothom” per les decisions dels republicans,  ha destacat que es tracta d’un “acord entre ERC i el govern format pel PSOE i Unidas Podemos” i no un pacte que “firmi la Generalitat”.  La portaveu d’ERC ha emfatitzat que “no estem beneint aquest Gobierno de l’Estat espanyol, sinó que entenem que són els interlocutors com a membres de l’Estat”.

Pel que fa a la mesa de diàleg entre governs, Vilalta ha sol·licitat que aquests es tornin a reunir un cop s’entri a la fase de nova normalitat i ha defensat que el seu acord ha permès “escombrar” Ciutadans: “Cs torna a ser irrellevant; no deixarem que controli la mesa de negociació”, ha avisat la diputada al Parlament de Catalunya, que ha advertit també al PSOE “que si no torna a la majoria de la investidura i no compleix amb la mesa, s’acaba la legislatura”.

Per últim, Vilalta ha demanat al president català Quim Torra arribar a una cita electoral consensuada i que no sigui el Tribunal Suprem qui dicti la data dels comicis.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides