Quina mala notícia ha donat l’OMS a l’epidemiòleg Oriol Mitjà?

Oriol Mitjà

El passat 23 de maig, l’epidemiòleg Oriol Mitjà anunciava per Twitter que, finalment, havia culminat el seu experiment per tractar la malaltia de la Covid-19, que tantes expectatives ha aixecat, a causa de la seva sobreexposició com a ‘star’ mediàtica, especialment gràcies a l’altaveu de TV3. Aquest experiment, que ha dirigit conjuntament amb el seu cap, el doctor Bonaventura Clotet, ha consistit en l’administració del medicament hidroxicloroquina a 3.000 persones que havien estat en contacte amb malalts de coronavirus.

Per fer aquest experiment, Oriol Mitjà va llançar una campanya de crowfunding sota el lema “Jo em corono”, que va rebre el suport de nombroses figures mediàtiques, com Pep Guardiola, Pedro Almodóvar o Sharon Stone i aportacions econòmiques d’empreses i particulars que han superat els 2.300.000 euros.  Tot i que, durant la presentació d’aquest experiment, el passat 16 de març, el mediàtic epidemiòleg va assegurar que els resultats de la prova s’obtindrien al cap de 21 dies, el cert és que s’ha perllongat durant més de dos mesos.

Però les conclusions d’aquest estudi sobre la Covid-19 encara no es coneixen. Segons ha manifestat el doctor Oriol Mitjà a través de Twitter, “els farem públics així que superem el procés regulatori. Sento no poder dir res més”.

​Qui sí que ha dit alguna cosa és l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Només dos dies després del tuit d’Oriol Mitjà anunciant que ja havia culminat l’experiment,  el director general d’aquest organisme, Tedros Adhanom Ghebreyesus, anunciava la suspensió temporal de les proves amb hidroxicloroquina com a possible tractament contra la Covid-19 “per qüestions de seguretat”. La raó és un estudi publicat per la prestigiosa revista The Lancet que indica que s’ha detectat una major taxa de mortalitat entre els pacients de coronavirus que havien pres aquest fàrmac. Pinten bastos pel mediàtic epidemiòleg que han encimbellat Quim Torra i TV3.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides